jueves, 9 de febrero de 2012

Que han fet la Júlia i la Platja desde fa unes 2-3 setmanes aproximadament, fins avui...

_ han jugat a disfressar-se i maquillar-se , tenen caixes de disfresses i maquillatges
_ han fet molts puzzles, els encanta ! la gran a dies i a estones ha anat fent i li queda poc per acabar , un puzzle de mil peces !!
_ la gran ha llegit llibres i ha fet treballs, resums, i manualitats , tot relacionat amb els llibres llegits.
_ la Platja ha volgut fer manualitats i dibuixos semblants encara que no s'haguès llegits els llibres ella.
_ han jugat amb trens i jocs de Lego .
_ han construit molt amb moltes peces.
_ han construit i muntat moltes coses maques i  divertides, que fa anys li va regalar una amiga de la Júlia a la Júlia i encara no ho havia encetat i ara els hi venia molt de gust fer-ho a les dues, la gran i la mitjana .
_a la nevera tenim moltes lletres que van amb iman i la de 3 anys es passa molts dies estones mirant-les...i agafant-les i tornant a enganxar-les i preguntant , aquesta quina és i aquella quina es....
_La Júlia li encanta abraçar a la Nit ( 3 mesos, una bebe preciosa!) i portar-la a coll davant meu o del su pare o dels dos, i mirar com li dono el pit, com la canviem, escollir ella quina roba li posem, abraçar-la i abraçar-la mil cops...li encanta !
- dalt d'un moble tenim varies casetes , i a vegades demanen que els hi baixem una o l'altra o totes, i juguen estones, amb ninets petits que hi posen a dintre, fan moltes històries qu s'inventen...que ara tal nina entrava a casa seva i ara marxava a comprar i ara anava a casa la veina , a l'altra caseta...quina imaginació tenen !!!
_ la Platja fa setmanes que vol aprendre a escriure el seu nom i a estonetes amb fulls i bolis li vaig ensenyant i li encanta aprendre-ho i ja en sap força d'escriure'l ella sola sense copiar-ho ni dir-li jo res ! però encara es descuida alguna lletra algun cop, però ho fa molt bé ! a vegades em diu que li ensenyi a escriure  mama, Nit i altres paraules i noms. I fa poc em va dir que li ensenyés a escriure Teo, i a veureu que ella ho va escriure força be, veureu una foto, quan posi les fotos !!
_ amb taps, pots, etc  i maneres divertides, el papi de casa li ensenya  estones cada setmana , coses de mates a la Júlia. La Platja molts cops escolta i molts cops juga a fer costruccions amb altres taps i s'ho passa pipa !
_ La Júlia ha llegit llibres, articles de diaris, etc ha fet redaccions,resums, etc dels llibres llegits...
_ La Júlia ha copiat dibuixos que tenim penjats a casa a la paret i que son fets per il.lustradors adults. I també ha fet molts dibuixos inventats per ella, li encanta dibuixar i en sap molt !
_ La Júlia s'ha mirat mapes, boles del mon, atles, llibres de geografia...que tenim a casa i qu tenim de la biblioteca, i ha buscat paisos , etc..
- Desd fa unes 2 setmanes aprox, molts ninos que tenien en caixes, al traster, etc els hi hem posat  tots , per les 3 nenes de casa, en unes estanteries en un passadis de casa ! la Júlia i la Platja hi juguen moltissiiiiiiiiiiim !!!!! a vegades les dues juntes estones, i moltes hores la´Platja sola !!! s'inventen histories, que uns porquets van al metge i l'anec és el doctor...etc etc i també la Platja sola, sense qu ningú li digui res, juga a classificar els ninos ( aqui els ossets, aqui els porquets..etc o aqui els grocs , aqui els verds...etc també posa els ninos en forma de cercle, fent files...etc també posa una fila de varios ninos i els compta, quan no sap seguir ens ho diu, i l'ajudem ! a ella li encanta jugar sola !!!!!! però a vegades li agrada jugar amb la Júlia o amb el papa o amb la mama o amb algun nen o nena veins, que a vegades en venen a casa a jugar i també li agrada jugar amb nens quan anem al parc ( si fa massa fred, plou o neva no hi podem anar clar...) , però li encanta jugar amb els ninos sola estones i estones !!!!!!!!!!!! i s'ho passa mooolt beeeee !!!!
_ Tenen uns retoladors a casa que van molt be per pintar a una de les taules de casa ( una taula rodona blanca ) allà han pintat les dues, dies!
_ a casa han fet dibuixos amb llapis de colors, retoladors, pintures, guixos...etc han fet plastilina, fang....manualitats......han vist pel.licules i documentals de temes de plantes i arbres, peixos, etc etc
- a casa tenim una pissarreta i la Platja em diu molts dies : mama, escriu : Nit. ( per exemple) i jo li escric i ella s'ho mira estones i després ho vol escriure ella a la pissarra o en fulls o amb retoladors d'aquells a la taula blanca...
- a casa tenim penjats al menjador ( que no és un menjador , és una sala. o aula....però un menjador no...) posters i a passadissos també, posters de lletres, números,,,,mapes....etc a vegades la Júlia s'ha està estones mirant mapes i intntant buscar i situar on estan diferents paisos...i la Platja sestà estones mirant les lletres, els números, etc...
_ a casa tenim uns videos que es diuen " 10 més 2 " son divertits i per aprendre moltes coses de números, i a la Platja li encanta mirar-los !!! també tenim cds de Les tres bessones en anglès , i els encanta mirar-los i aprenen molt anglès !
_ També han jugat a difrents jocs , i jocs que tenim a casa, per fer paraules i frases i aprendre molt!
_ han fet moltissimes coses més, ja us explicaré més coses un altra moment ! també hi ha tardes que van estones amb el papa o la mama o els dos, a un supermercat qu està al costat de casa i que és gran i molt maco i a dintre hi ha un muntatge de tobogans i piscines de pilotes de colors, un parc infantil i poden jugar-hi, a nosaltres ens coneixen molt i moltes tardes passen estones les dos allà jugant i s'ho passen molt be ! sempre hi ha nens de l'edat d la gran i la mitjana, de totes les edats i s'expliquen coses, juguen adiferents jocs allà dintre i s'ho passen beeeee!!!!!!!!!
quasi sempre coneixen nens i també es troben amb nens  i nenes que coneixen del carrer, del barri, del parc, d'activitats que havien fet ( teatre, etc ) ....
a vegades anem a casa d'amics , venen nens o nenes veines de l'escala o del barri a jugar a casa amb elles, anem al parc on sempre hi ha molts nens que coneixen i juguen i parlen molt be, intentem anar a trobades d'escola a casa a que juguin amb nens o quedar amb altres families amb nens i nenes de les edats d'elles...etc etc però ara anar a molts llocs amb la bebe tant petita es dificil i mes amb tant fred...i a mes ara ha nevat dies....aquesta tarda han tornat a anar amb els papis , estona, al suprmercat del costat de casa i han jugat al parc infantil de dintre del supermercat , s'han trobat allà dintre amb varies nenes que coneixien del parc i han jugat, parlat, cantat...us explicaré més coses un altra moment i us posaré fotos de tot el qu us he explicat , fotos que he anat fent molts moments , molts dies !

No hay comentarios:

Publicar un comentario