domingo, 17 de febrero de 2013

Aire.

Al vespre han arribat a casa el papi amb les dos grans, que havien marxat acabat de dinar, a un parc d'un poble d'aprop . Es un parc molt maco amb molta gespa, tirolines, etc...molta sorra, una pista per patinar, etc...
és tant bo quan es troben be i no fa un fred excessiu ni plou, que surtin hores i els toqui l'aire!!!!!!!!!!
han tornat contentes, felices, oxigenaaadees!!!
allà han corregut, ballat, saltat, jugat, han patinat, han anat en bici...han jugat amb pilotes...
s'han emportat de casa pilota, patins, de tot !
que toqui l'aire és tant important !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ara ja fa dies que es troben super be!!!!!
fa dies quan estaven tant refredades, no tenien ni ganes de sortir al carrer, i això que sempre els encanta passejar pel carrer, anar a parcs a jugar, correr...caminar i fer coses, pero aquells dies no tenien ganes de res. La Júlia va estar uns dies a 40 de febre i trobant-se fatal. I es va prendre varios xarops i coses d'homeopatia que ens va receptar la nostra pediatra de St Cugat, i en pocs dies ja ni febre, ni tos, i ja es trobava be del tot ! només amb homeopatia la Julia i la Platja sempre en tenen prou i els hi va superbe ! i son nenes que quasi mai estan malaltes !!!!!
La Nit va prendre homeopatia i xarops de plantes que ens va receptar la pediatra i quan la febre un dia li va anar a mes ( ja quasi no en tenia i havia millorat molt i va fer un pas gran enrere un dia ) aquell mateix dia quan ens va dir la doctora que prengues antibiotic , i altres medicaments , aquell mateix dia li vem donar. Sap greu donar antibiotics pero quan cal, jo crec que val la pena donar-lis. La Júlia només va prendre antibiotic quan tenia un any i ara te dotze anys i no n'ha tornat a prendre perque les poques vegades que ha estat refredada o alguna cosa , amb homeopatia sempre n'ha tingut prou. Igual que la Platja. La veritat es que son nenes que mai estan malaltes , poquissimes vegades es troben malament i gairebe sempre refredats sense gaire importancia.
Avui parlaven la Júlia i la Platja de quan vem estar a la platja fa poc , fa poc. Era per veure-les !!!!! tant gracioses les dos  parlant entre elles!!!
uns dies abans del dia de Reis, vem anar els cinc uns dies a un hotel a la platja. Al Maresme.
I el dia de Reis i l'endemà encara vem estar allà, en total vem estar uns dies ja que uns dies abans de Reis ja hi vem anar.
L'hotel era molt guapo i teniem una habitacio graaaaan molt maca i amb una terrassa moolt graaan. I allà esmorzavem, dinavem, sopavem, tot a l'hotel !
a l'hotel feien moltes activitats , a la nit despres de sopar, jocs i balls, pels nens i nenes i despres ball per tothom, families, gent gran, nens, tots junts a ballar fins tart !
també hi havia una sala amb tobogans i jocs i unes monitores i allà unes hores al dia els feien jocs i activitats als nens i nenes.
Les nostres s'ho van passar molt be i van jugar, ballar, de tot ! i van parlar i jugar amb molts nens i nenes !
El dia de Reis passar-lo allà tambe va ser molt maco ! van fer jocs pels nens i ball, va estar molt be i els regals de Reis ens els van deixar els Reis dintre un armari de l'habitacio, va ser molt guapo ! i van venir els avis de les nenes allà a l'habitacio a portar els regals de Reis . I al vespre despres de sopar van fer ball amb una monitora , per nens i nenes i després ball per tothom , i ens ho vem passar els cinc, superbe!!!!!!!!!!!
tot i que dintre l'hotel, feien ball, jocs, i activitatsd i manualitats pels nens, i moltes coses , moltes estones del dia necessitavem tots cinc sortir al carrer a passejar o estar estones a un dels patis de l'hotel que hi havia tobogans i tocava molt el sol i l'aire.
Que important és que et toqui l'aire ! jo ara aquestes dos setmanes que ha estat la Nit malalta, i no dormia amb la tos i mal de panxa i febres,...quasi cap nit...i la passejava a coll pel pis per la nit hores...i de dia tambe estava ella fatal...jo només sortia de casa per anar a la doctora . Ahir si que vaig anar a fer el taller de risoterapia. Pero tots aquests 15 dies nomes sortiem la Nit i jo per anar a la doctora i prou. A la farmacia, a l'herbolari, a comprar , a gestions i recados, a treure al parc a les altres quan ja estaven be...ho feia tot el papi de casa. Jo no veia be a la Nit per sortir de casa, ni ens ho aconsellava la doctora i encara que jo tenia ganes que em, toques l'aire no volia sortir sense ella, aixi que jo no sortia per res.
I si, es important quan es pot, que et toqui l'aire !
Les grans que van estar dos -tres.quatre dies com a molt, malament i despres amb la homeopatia ja estaven del tot be, ja sortien, ara ja fa dies, que surten al parc, a comprar, a les activitats, a passejar amb el papi....
sempre que van al parc, si hi ha nenes que coneixen, parlen amb elles, juguen...i si n'hi ha que no les coneixen, els pregunten com et dius i comencen a parlar amb elles...
parlen amb tothom a tot arreu, al parc, a les botigues on van a comprar...amb nens, nenes, adults, gent gran...
son super sociables !
al parc que han anat aquesta tarda no es el que van normalment ( nomes de tant en tant perque s'ha d'anar en cotxe i a peu en teniem varios ) però elles a tot arreu on van parlen amb nens, nenes, noies, amb tothom ! i sempre s'ho passen be a tot arreu !!!!!!!!!!!!!
i que be va que estiguin hores a parcs i els toqui l'aire. Que oxigenades han tornat aquest vespre i que felices !
es que aquest hivern, molts dies fa massa fred o plou...i no es pot sortir...o quan han estat malaltes tampoc o a vegades hi ha dies que per circumstancies , problemes, feines..etc etc no va tant be portar-les sempre tantes hores a parcs i llocs...
però quan es pot, estar hores  a l'aire lliure, és fantastic !!!!
que necessaris son l'aire i el sol !!!!! i que poc els agrada estar tancades a casa o on sigui. Els agrada que els toqui l'aire i es bo i sa per elles !
ara quan estan a casa , s'ho passen molt be ! tant la gran com la mitjana juguen, pinten i fan a cada moment el que els ve de gust.
I tant una com l'altre, agafen uns retoladors, un cel.lo, una cartulina, unes llanes..amb coses que van trobant per casa, tenen taaanta imaginació, que s'inventen sempre coses i amb una estoneta han fet soles, un nino o mil coses!!
també la Platja passa estones pintant a les pissarres, fent dibuixos en fulls i cartulines, jugant hores i hores amb nines...que ara tal nina anava a tal lloc i allà es trobava a tal altra nina i tal altra nina li passava que no se que...i s'inventa durant hores unes histories, es molt feliç aixi, jugant sola hores! també mira contes durant estones...
també moltes estones parlant entre elles, entre les dos grans. S'expliquen moltes coses !!!
I la Júlia li explica contes, li fa jocs....li dona idees de manualitats...la Julia de sempre, ella sola, te grans idees, te una creativitat !!!
també la Júlia mira videos de ganxet  i fer mitja i cosir i intenta fer-ho ella amb llanes mirant els videos. Tambe llegeix llibres moltes estones, li encanta llegir!!!
també la Platja moltes estones vol q juguem amb ella, el papa o la mama , o la Julia, a metges, a parchis, a molts jocs,...i ho anem combinant i moltes estones molts dies si te algu jugant amb ella.
Els agrada fer moooooooltes mes coses i fan mes coses, us ho explicaré un altra dia que ara la peque em crida !

No hay comentarios:

Publicar un comentario