martes, 23 de octubre de 2012

Diumenge i altres coses.

Diumenge van venir a la tarda els avis a casa, vem cantar " Aniversari feliç "  ala Nit , tots , vm bufar espelmes i menjar pastis... i li van donar un regal a la Nit, que divendres va cumplir un any !
Van dir que volien portar-li una altra cosa pero a le botigues que havien mirat no l'havien trobat i que miraran a ms botigues i quan ho trobin li compraran. i van estar a la tarda a casa . La Júlia els va ensenyar el que ha après fins ara de dansa del ventre a l'escola de dansa del ventre on va els dijous a la tarda , la Platja va estar jugant amb joguines i puzzles i ensenyant-li els avis que rapid fa els puzzles..i la Nit va estar jugant amb ninos asseguda a terra i jugant amb joguinetes qu apreten i fa sorolls, etc...
ahir dilluns el papi va marxar al mati que les 3 princeses dormien i va arribar al vespre qu ja estaven a punt d'anar a dormir. Tot el dia va estar a Barcelona, a una hora en cotxe d'on vivim. Temes de feines, temes de papers per arreglar , gestions....quantes i quantes coses va fer !
La Júlia ahir va estar moltes estones llegint, fa dies que moltes estones llegeix..
s'esta ja acabant aquest llibre que porta dies llegint. ES diu :  " Escola de dansa " es d l'editorial : " La Galera " i l'autora es : Aurora Marsotto.
El llibre te 146 pàgines. I es quasi be tot lletra sens dibuixos, i lletra petita i molta cosa escrita a cada pàgina .
Tracta d'una noia que ha aprovat uns examens per estudiar dansa i stà en una residencia per nois i noies qu volen estudiar dansa o teatre. Li falten poquissimes pàgines per acabar-se'l.
jA fa varios anys que sap llegir be, però ara llegeix molt més rapid,molt mes segura, i entonant més be, ara és meravellos com llegeix !!! no es salta cap linia ni cap paraula, quan ´s una pregunta fa entonació de pregunta, etc i va llegint ,força rapidet, i va entenent be d qu va , sense haver de llgir-ho mes d'un cop, qu no passaria res , clar, pero que ara veig que ja no li cal, i veig molts avenços i evolucions ....
Diumenge abans d'anar a dormir, llegint d'aqust llibre, va dir que sortia una frase qu sortien numeros romans i que fa anys els vem explicar però qu no ho recordava be, i el papi amb un retolador que es per pintar a rajoles li va star explicant a les rajoles de la cuina.
Aixi que se'n va anar a dormir sabent molt de numeros romans !!!!
Ahir parlava jo de diferents coses amb elles, i la Júlia va prguntar on estan uns paisos, prque en aquest llibre que llegix sortia alguna cosa d'aqusts paisos..i li vaig ensenyar uns mapes i ens ho vem estar mirant, i la Platja no parava de preguntar on esta tal lloc i on tal altra i mirant els mapes amb interès...
Ahir es van cansar molt tot el dia , quan estem les 4 soles, fem moltes coses...a més al mati a les 8 aprox ja estaven aixecades, havien dormit poc la nit anterior i en tot l dia no van dormir res..i aquest mati jo tenia sessions ( feina ) i elles han dormit fins tart i dspres han estat amb el papi.
Avui quan hem acabat de dinar ( com quasi sempre hm dinat els 5 junts a la cuina ) el papi tenia moltes trucades per fer de temes de feina, i mentre jo he estat amb elles fent jocs.
La Nit jugava pel terra amb nines, i l'anava mirant, i amb les dues grans hem jugat a varios jocs que alguns ls sabia jo i altres ens els hem inventat entre totes !
Us explico dos d'ells...
un és d'inventar contes. Una diu una paraula per exmple : sopa.
L'altra diu una altra pr ex: fada
i quan tenim unes quantes paraules ntre totes inventem un conte que surtin aquelles paraules.
Una altra manera es que cada una s'inventa  un conte amb aquelles paraules i cada una surt a explicar-lo i les demes la mirem i escoltem.
Els ha agradat molt i a mi també!
l'altra joc es un molt guapo !!!! una diu una paraula que s'inventa per exemple: botes.
I l'altra diu :botes i una altra paraula qu s'inventa per exemple: macarrons.
I l'altra diu : botes-macarrons i una altra paraula que s'inventa
i aixi....
hem estat aixi estones!!!!! quina memoria tenen les dues !!!!!!!!!!!!!!!
i que be s'ho han passat !!!!!
ara dorm la Nit, jo m'he quedat a casa  i el papi i les 2 princeses grans han anat una estona al parc ! allà els toca l'aire,corren, ballen,salten, parlen amb nens i nenes que sempre n'hi ha molts de totes les edats...i la Platja es tira mil cops per tots els tobogans !!!!!!!!!  i juga moltes estones amb la sorra !!!!!!!!!
Diumnge em van ajudar les 2 grans a fer el dinar i quan batien els ous per fer les truites , els hi vaig dir de comptar....els vaig xplicar,que es veritat, que quan jo feia truites ambla meva iaia, quan jo era petita , em deia que comptés fins a 100 mentre batia, i era divertit comptar amb ella ! la Júlia va comptar fins a 200 amb res, amb un moment, be i rapidissim...i llavors va començar a comptar de 100 amb 100 fins arribar a 1500...i despr´es encara va voler comptar mes...
la Platja va comptar una mica ,uns quants numeros sola i uns quants qu jo l'ajudava,  no va arribar a 100, no, que va !  pero va estar molt be !!! i  li va encantar comptar números fent menjars , que be s'ho van passar ! anar aprenent sense parar,  pero tot sempre com un joc, és bonissim! i que les experiències siguin bones és més que importantissimmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! aprendre no ha d'anar lligat a patir, passar-ho malament, nervis, fer moltes hores per poguer-ho aprendre.....etc






No hay comentarios:

Publicar un comentario