lunes, 2 de julio de 2012

George Carlin

Encara estem a l'Aragó, a casa la iaia de les nenes.
Avui mirant el facebook, he vist una cosa q m'ha cridat molt l'atenció i m'ha fet ara gràcia escriure-ho aqui!
Es una frase d'aquelles que posa una persona i una altra persona la comparteix i una altra també...
i m'ha encantat i jo també l'he compartit !
Es una frase de George Carlin . La frase és així :
" No enseñes a tu hijo solamente a leer, enseñale a cuestionar lo que lee. Enseñale a cuestionar todo !".
Es una frase molt bona ! crec que es bo que els nens creixin valorant i questionant-se les coses..
Lo bo, lo encertat, correcte..el que s'ha de fer..no és el que sentis a la tele, el que sentis a dir, el que et digui un vei, un amic, un professor, un familiar, el q llegeixis n un llibre, en un diari...
jo crec q lo encertat és el que per TU sigui el mes encertat i que valorant pros i contres i pensant be sapigues q es el millor  en aquest moment just de la vida.
I lo bo es la persona q llegeix un llibre i et diu " no estic d'acord en tal cosa perque tal i qual ...i si estic d'acord en tal perque bla bla.."
i sap diferenciar , el q li sembla be i el q no i perque..etc...
quan sento gent q diuen per exemple : " lo bo és dir-lis tal cosa als nens i no tal altra cosa "( és un exemple) i jo dic...i perque ..
i em diuen :"Ho vaig llegir en un llibre " . Aquestes persones saben llegir però no questionar el q llegeixen...
per això la frase que us deia fa un moment és molt bona ! és important q un nen aprengui a llegir però és important que aprengui a questionar el q llegeix i questionar tot .
I saber en q estan d¡acord i en q no i perque...
no s'ha d'estar d'acord en tot el q es llegeix, això és el q penso jo...també es pot estar d'acord o no, clar !
jejeje..
aprofito per explicar q la peque de casa està alta, gran, molt sana, molt guapa , diu mes paraules cada dia, està contenta,,,,es fixa molt en tot...camina ja molt ( ella ho demana molt cada dia!) vol q li agafis fluixet una ma pero molts moments s'agafa a cadires, mobles ...i vol caminar ella...molta gent em diuen : pero te 8 mesos ?!! que espavilada, avançada i llesta està!!!!!!!" ja fa dies, abans de venir cap a l'Aragó, a la ciutat on viuvim, una mami em diu :" Ui pero si ja caminaaa i la meva fins als 17 mesos no va caminar i  la teva només te 8 mesets , q es mooolt petitaaaaaa "
jo li vaig contestar :" hi ha nens que caminen amb 9 mesos altres amb 20 mesos , altres llegeixen amb 3 anys altres amb 10 anys,,,hi ha de tot amb tot i cada nen porta el seu ritme i cada nen és un mon, cada nen és diferent, jo penso q lo dolent pel nen és comparar-lo amb altres nens, forçar-lo, presionar-lo...obligar-lo, fer-li xantatge, fer-li presió---pero si no es fa res d'això no és dolent q un nen camini per exemple als 20 mesos si es als 20 mesos el seu moment i no se li ha fet presió perque ho fes abans del seu moment, en canvi si es dolent si va caminar molt abans dels 20 quan el seu moment no era abans sinó als 20 i se'l va presionar i per això ho va fer abans."
La mare em va dir : " si, jo crec que tens raó i jo estic d'acord en això però vaig sentir en un porograma de la radio que si un nen no el forces una mica mai caminaria i la meva va caminar als 17 però li deiem molt, va vine, va camina, va ves fins allà. va vinga..ui sinó tindria 20 anys i mai hagués caminat....be, jo no ho penso aixi, pero per la radio van dir això...".
Si a part de llegir molts llibres, escoltar molts programes i saber que ens hem de creure i que no, aprenguessim mes a creure en el nostre instint.....jo crec que aniriem millor tothom. Seguir el nostre propi instint és importantissim !!!!
I confiar en tu com a mare i en els teus fills, és molt important !
tot això també és el que crec jo, però perque jo ho digui, ho expresi, ho escrigui, etc no vol dir que sigui valid. Es valid per mi ! això si !
com diu aquella frase que us deia, lo bo és que cadascu sapiga veure de tot el que llegim, que és lo bo i que no, que hem de seguir i que no, quines teories son bones i quines no...quins consells son bons i quins no,...
etc etc....

2 comentarios:

  1. Quina casualitat això de la frase... tinc un petit "regalet" per tu al meu blog. I sense saber-ho, es pot dir que ho has fet! jaja. Petons, i disfruteu a l'Aragó.

    ResponderEliminar
  2. Que fort !!!!!!!!!! no ho sabia !!!!!!!!!!!!!! no crec en la casualitat però si amb la sincronicitat , les conexions, etc...
    ho vaig fer sense saber-ho si, Saida...
    posaré aviat en el meu blog, mes frases q m'agradin!!!!!!petons!!!!

    ResponderEliminar