miércoles, 20 de junio de 2012

Unschooling.

A l'entrada anterior d'aquest blog meu , us parlava entre altres coses de unscholing.
 Un altra dia us en parlaré més, ara ja està el papi a casa i anem a fer coses tots junts!!!!!!! son les 3 migdia i les nenes tenien ja moltes ganes de veure'l i d'estar tots junts !!!!!!!!!! ens encanta passar hores i hores tots junts .
Us en parlaré més un altra dia, de Unscholing,  només vull fer unes reflexions...que em ve molt d gust fer...
- Els nens sempre sempre tenen interès i volen aprendre coses!!!!!!!!!!!!!!! això és lo natural, voler saber coses, tenir curiositat ...el ser humà és curiós !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! si no se'l força ni agobia ni presiona ni dirigeix ni...i se'l deixa fer al seu ritme , al seu aire, sense imposar-li coses, sense manar-lo...si el nen se sent lliure,  el nen es farà preguntes a ell mateix i fixant-se en coses, escoltant coses ,  escoltant converses, recordant coses que s li havien xplicat quan va preguntar, lligant caps..reflxionant...sabrà la resposta!!!!!! i ni preguntarà...haurà sabut ell sol la resposta !!!!!!!!!!!! això el farà sentir-se feliç i segur !!!!!!!!!!!!!!!! molt segur d'ell mateix !!!!!!!!!!!
- molts cops preguntarà...
perque serveix tal cosa, com funciona tal altra, com s'escriu tal cosa, que vol dir tal paraula....etc etc etc,..
poden passar dies que no preguntin res i dies que preguntin tot el dia desde el mati fins a la nit sense parar!!!!!!
- sempre que pregunten sel's hi contesta tot .
- Si estàs pagant al supermercat i aquell moment no pots, li dius, a casa t'ho explicaré, per exemple. Mai sel's deixa sense resposta.
- Si una cosa no la saps ( cap pare ni cap mare pot saber-ho sempre absolutament tooootttt) doncs preguntes a alguna veina, amiga, amic, familiar, etc que sàpiga molt d'aquell tema, es busquen llibres a la biblioteca sobre aquell tema, es buscainformació per internet...etc,..
- Quan un nen li dius " ara toca fer tal "( els volcans, els rius...el que sigui ) o ara toca ciències i anem a fer coses d ciències...o.............està aprenent allò perque l'adult vol q el nen aprengui allò, però no ho volia el nen, i molts cops , al cap d'anys, part d' allò après ,  molts cops...s'oblida....
- Amb l'unscholing, quan el nen pregunta no es per obligació ni per satisfer a cap adult , és un interès real , i per tant allò que aprengui, lo normal és que ho aprenguin be, rapid, facil, rient, i que al cap de temps no hagin oblidat allò que van aprendre !!!!!
- Amb l'unscholing van aprenent al seu ritme, per tant no hi ha una edat per fer tal i una edat per fer qual...
amb aquest sistema hi ha nens qu e amb 3 anys llegeixen i hi ha que comencen a llegir amb 10...per exemple..
cada nen va al seu ritme.
- Es poden fer treballs i moltes coses,  no es tracta només de contestar preguntes i prou, però quan el nen ho demana, no perque se li imposi, i del tema que ell demana. I les estones que el nen vulgui fer-ho. Quan ell ho vulgui fer, estarà concentrat i sortirà tot bé !
- El que es important es que el nen s'ho passi be aprenent i que ell vegi i senti, que ell dirigeix el seu aprenentatge i que no li dirigeixen desd e fora el seu aprenentatge.
Un dia us parlaré més del Unscholing !!!!!!!!!!!!!

-

1 comentario:

  1. La veritat es que em sembla una molt bona opció, i em sembla genial que no feu les coses simplement perquè els demés les fan. Si tothom tingues la mateixa actitud, tot seria molt diferent...(i millor) enhorabona!

    Per cert, he fet un petit sorteig al blog, per si vols fer-li un cop d'ull....

    Una abraçada

    ResponderEliminar