miércoles, 20 de junio de 2012

Avui el papi a Tarragona!

Avui el papi de casa ha marxat a les 7 i poc del mati de casa.
Avui ha anat cap a Tarragona, tenia una hora i 30 o 2 hores en cotxe per arribar a l'escola on havia d'anar avui a treballar, a fer tallers de mates amb jocs als nens d'allà el cole!
Ara cap a la una del migdia haurà acabat i vindrà cap a casa !
un dia va una scola, un dia a una altra...va anant a escoles i llocs a fer tallers de mates amb materials, jocs i de maneres No tradicionals i de formes divertides!
la seva web es  
www.solcreixent.com/nel
Ara son quasi les 2 del migdia , jo estic aixecada desde fa moooooooltes hores, i les nenes  desde les 10 del mati aprox. que s'han despertat pel seu natural .
Han jugat, he jugat amb elles, hem parlat de moltes coses, i hem estat estones cantant cançons juntes la Platja i jo, a la terrassa, quin solet més maco !!! i mentre li donava de mamar a la Nit !
La Júlia ha volgut estar en un cuarto pintant, dibuixant ,fent pulseres amb llanes, llegint, li encanta llegir !!!!!
Ara m'ha preguntat la Platja
on està el papa..a Tarragona...?
- si.
- Ta...ta..ta...ta....porta una a !!!!!! i la primera es una t , oi ? - m'ha dit.
- escriu-me Tarragona a una de les pissarres de casa , mami !
i li he escrit !!!! quines ganes d'aprendre coses te sempre!!!! aprèn continuament, sense parar !!!!!!!!!!
no cal dir-li t'ensenyo això o allò o anem a fer tal cosa ...ella ja va preguntant, demanant....i aprenent sense parar !!!!!!!
es passa els dies jugant i jugant i jugant i jugant, a casa, al parque, a casa de veins/es algunes vegades, a trobades d'escola a casa....a tot arreu cada dia juga i juga i juga i jugaaaaaaaaaaaaaaa , el que vol fer sempre es JUGAR ! ningú li fa fer coses, de dir " va anem a fer tal cosa " però amb tot el que ella va preguntant , va aprenent sempre moltissim ! te sempre molt d'interès en aprendre. He llegit moltissims llibres molt interessants, he parlat amb moltissima gent ( moltes converses et fan reflexionar i creixer )...etc...i jo, com  moltes altres mares, també estic convençudissima, del Unschooling.
Fer homeschooling vol dir aprendre a casa sense anar a escola, però no tothom fa homescholing de la mateixa forma, hi ha milions de formes diferents....no tothom que fa homescholing fa unscholing.
Evidetment respecto tot, clar ! i cada familia sabrà que es el millor pel seu fill, prque a mes cada familia es diferent, cada mare i pare son un mon, cada nen es diferent...
Conec moltes families q fan homescholing, també molta gent diu escola a casa, educar a casa...
però no totes les q fan homescholing fan unscholing, algunes si, algunes no...jo estic moooooooolt d'acord amb el unscholing !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hi ha qui fa unes hores de classes amb el seu fill cada dia amb llibres de text, llibres com els que tenen a l'escola...
hi ha qui dediquen unes hores a la setmana i treballen sense llibres, fan treballs, projectes, xperiments etc i tenen un horari, els dilluns al mati ciencies, dimarts manualitats....etc ( son exmples )
hi ha qui....be, cada familia ho fa a la seva manera ! hi ha families q un curs ho fan d'una manera, un curs d'una altra manera o que dintre d'un curs ara ho fan d'una manera, ara d'una altra...
Amb la Júlia vem provar cursos moltes formes diferents i la majoria ens van anar genials !
però amb la Platja desde que va nèixer ( fa 4 anys ) fem unscholing i amb la Júlia desde fa temps també, i estem convençudiissims del unscholing ! i hi ha molts pares i mares convençuts d'aquesta forma d'aprendre, l'unscholing ! no hi ha uns horaris, uns llibres de text, uns treballs a fer, no es dirigeix l'aprenentatge. No es dirigeix, no es fa cap presió...
aquests nens que fan unscholing, a depen quines edats, com la nostra mitjana per xemple que te 4 anys, juguen i juguen i juguen .....a vegades pinten, fan el que els hi ve de gust...
però molts diees pregunten coses , llavors sel's hi va contestant tot sempre !!!!!!! siguin les 7 del mati com les tantes de la nit com el mes de Novmbre com el mesd'agost com dilluns com diumenge....amb l'unscholing no hi ha moments d'aprendre i moments de patis, vacances, cap de setmana, etc sinó que SEMPRE que pregunten , sel's hi contesta tot !!!!!!! per tant SEMPRE, CONTINUAMENT estan aprenent ! i aprenen moltissim  els nens que fan unscholing !!!!! almenys això crec jo , per coses que he llegit, pr nens que conec ..!!! però amb la Platja que fem unscholing desde que va nèixer , està més que clarissim que és una nena moooolt feliç, i que aprèn moltissim i que aquest sistema funciona ! sobretot jo, com altres mares, crec que aquest sistema funciona moltissim si es fa desde el naixement !!!  ara això si, aprenen al seu ritme !  sense presions....feliços, segurs d'ells mateixos, amb alegria....us parlaré més del unscholing, aviat !!!!



2 comentarios:

  1. Hola, me gustería mucho que explicases el unschooling. Nunca lo había oído nombrar. El homeschooling si y aunque no soy homeschooler me interesa mucho: leo muchos blogs (sobre todo americanos) de familias homeschoolers... Pero el unschooling no lo conozco .
    Muchas gracias.

    ResponderEliminar
  2. Cuando tenga un momento contestaré. Grácias!

    ResponderEliminar