martes, 26 de junio de 2012

Aquests dies !

Divendres a la tarda vem anar a un parc a una trobada d'escola a casa. Hi ha qui diu escola a casa hi qui diu educació a casa , hi ha qui diu homescholing....i hi ha més noms ! com aprendre a casa, aprendre amb familia, aprendre sense anar a l'escola...etc...
dintre dels grups de gent que fan homescholing, cada familia ho fa a la seva manera ...
hi ha families que fan unschooling i hi ha moltes que fan homeschooling ( els nens no van a l'escola , no per " dejadez" perque els pares no se'n recordin d'acompanyarlos, o els tinguin sols pel carrer...o sols a casa sense estar ningú per ells...sinó per una decisió molt reflexionada i conscient en que els pares creuen que hi ha altres maneres d'aprendre, no una única: l'escola.Sinó que hi ha altres maneres i dcideixen que ara com ara, no és l'escola la opció que volen, perquè veuen altres opcions millors.
Moltes families  moltes no..però algunes ( dels q van a cole) no els deixen a dinar a l'escola. Perquè els pares creuen que hi ha altres alternatives, altres opcions...dinar a la feina dels pares els nens i els pares, dinar a casa els nens amb una àvia, dinar a casa la mare i els nens, dinar en un rstaurant cada dia pares i nens....dinar a casa pares i nens o el pare amb els nens mentre la mami treballa, o els dilluns dinar a casa una tieta ( només el nen ) el dimarts i dijous a casa una iaia, etc o dinar a casa amb una au pair els nens, o dinar a casa els nens amb un avi, amb una cangur...o dinar cada dia pares i nens a casa uns avis ( se de moltes families que ho fan ) o...segur q hi ha mes opcions...per tant dinar a l'escola no és la única manera perque dini un nen. I l'escola tampoc és la única manera prque aprengui un nen.
Dintre de la opció de homeschooling
 hi ha families que ho fan d'una manera i familis que ho fan d'una altra..
hi ha tantes maneres de fer-ho com families hi ha!!!
conec una familia amb varios fills que cada dia els aixequen a les 7 del mati i un cop esmorzats, vestits etc els fan posar una bata com de cole i seure en uns pupitres com de cole que tenen en un cuarto , i allà es posa la mare amb una bata a fer-lis classe. Tenen una pissarra, llibres de cole i fan 6 hores de class cada dia .
Conec una altra familia , que els nens aprenen amb experiments, fent murals amb cartulines...i es posen a fer coses dos tardes a la setmana. I cada tarda que s'hi posen decideixen que fan.
Conec una altra familia que fan amb llibretes i llibres de cole, unes hores a la setmana , cada stmana decideixen quines, i estirats pare i nen a terra .
Conec moltes families que cada dia és el dia de...el dilluns el dia de mates, dimarts manualitats...( per exemple) ...i fan coses de mates, molts cops amb llibres i quaderns i molts cops sense llibres, amb materials, jocs, lapbooks, projectes, experiments...cançons, activitats divertides...
conec moltes families que aprenen a base de visites, van sempre a moltissims museus , teatres,  exposicions, fires, galeries d'art, etc etc...etc...i van aprenent mil coses de tot arreu on van i a alguns nens , els pares ls fan fer treballs del que han vist, etc..
Conec families que li fan fer al nen un treball d'un tema. Del que el nen vulgui . Per exemple , Les balenes.


No hay comentarios:

Publicar un comentario