Follow by Email

lunes, 12 de marzo de 2012

"LLibreta Viva "

Fa mooooltssss dies que voldria tenir un moment per escriure aqui al blog, ja que m'encantaaa escriure !!!!
però fa dies i dies i dieees i més dies...que mai tinc cap moment ....i això que tinc milions de coses per explicar ! ara tinc només un mini-mini-mini segondet de res...i només em donarà temps a explicar-vos una sola coseta, però és una cosa molt Gran, amb el sentit de que es una cosa molt maca !
Heu vist e l títol ?  qu diu ? Llibreta viva , oi? d'això us vull parlar !!!!
quan la Júlia tenia 5 anys i feiem escola a casa ( ja fa aaanyssss d'això....ara en té 6 més , més o menys...) doncs aleshores jo em vaig inventar una cosa que li va agradar moltíssim mooooooooltíiiissiiimmmmmmmmmm i que ens va funcionar de meravella!!!!! ho va fer temps i al cap d temps va dir que ja no ho volia fer més..ara us ho explicaré bé, que us tinc intrigats ! la questió és que ara al cap de tants anys , m'n vaig enrecordar i fa poc li vaig tornar a dir si volia fer allò de la llibreta viva i em va dir qu  si i fa un temps que ho fa i li encanta !!!!! i la Platja avui m'ha dit : " Jo també vull una llibreta viva " i demà li compraré una !
Es tracta d'una llibreta que li diem : LLibreta Viva .
I aquella llibreta no es fa servir per res més que per això.
I que fem ?
Doncs només es fa servir pr quan sortim al carrer. Només !!!!
Quan anem a casa una veina del carrer, a comprar a la peixateria, al parc a jugar, a fer un passeig, a fer uns " recados " .....etc....
la pot portar a la mà, a dintre una motxil.la, o bolso, o bossa....com vulgui...
i ha de dur un boli, llapis...del color que vulgui cada vegada.
Quan anem pel carrer, anem parlant normal com sempre, però ella ( també com sempre) es va fixant en coses, veu cartells, gent, coses,nens, gossos...sent converses de la gent, veu ocells, colomets, sent música dintre de dpen quines botigues, veu flors, veu molta gent, moltes coses....
es tracta de que qualsevol cosa que li agradi, li cridi l'atenció....una música, una olor, una sensació per una conversa que ha sentit, un sentiment al veure un colom ferit, etc etc etc ..qualsevol cosa que li cridi l'atnció pl tema que sigui, agafi la llibreta ( no cal dir : mama, ara agafaré la llibreta i escriuré tal i qual..) sinó que ella sola agafa la llibreta escriu el que li sembla i la torna a guardar.
Pot escriure una sola paraula, o dues o tres..o una frase o dues frases..com vulgui. O enlloc d'escriure pot fer un dibuix o un simbol dibuixat o ....el que li surti de fer.
Ara fa un temps que ho torna a fer això d la llibreta Viva i li encanta !!!!!!!!!!!!!!
Es una expriència molt molt moooolt maca !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! és molt difrent d quan tenia 5 i 6 i 7 anys , ara es fixa i li criden l'atenció coses molt diferents que aleshores!!!!!
Fa poc vem dir, anem a mirar la Llibreta Viva ! que feia dies que no la miravem juntes!!! i una de les coses que posava era : 99.
I això que era ? li vaig dir.
_ això era......i va recordar ! això era .....un senyor que vaig pensar que deuria tenir aqusta edat !
- Fins a quina edat es pot viure ...em va preguntar. I vem parlar de que abans la gent es moria abans , i ara viu tothom més....vem parlar dels paisos del tercer mon i més coses....
Quan tenia 5-6 anys copiava coses que li cridaven l'atenció pels colors amb q stava escrit per exmple..i veies coses com :
- Bocadillo de mortadela más cerveza por solo tal.....
ara veus també escrites coses com
- Bocadillo de tortilla más zumo ...
i diu ella ...
aqui recordo q em va cridar l'atenció que era un bar nou, un negoci nou. O que realment ho vaig trobar molt be de preu. O que em venia molt de gust la combinació del que oferien ....o..de les coses que tenien a fora escrites com a oferta aquesta és la que sortia més be de preu o em venia més de gust...
Quan mirem la llibreta viva ha de recordar d'on ve tot allò escrit.....la mirem juntes al cap d'uns dies sempre i quam em diu : espera que parooo a escriueee! jo no miro que escriu i a vegades m'imagino que s'ha fixat en una cosa i s'ha fixat en una altra !
a vegades mirant la llibrta ella, deu recordar coses i comença a riure..i m'enganxa el riure!
Avui m'ha dit al carrer : " ai, no duc la Viva, però recordaré coses i anotaré arribant a casa "!!!!! és una nova modalitat de la nostra tradicional llibreta Viva....jajaja..
lA Platja diu q a la LLV(llibrta viva ) escriurà i farà dibuixos com li hem explicat q feia la Júlia als 5 i 6 anys..
però ella te 3 anys.....
i només sap escriure el seu nom i poc més...
i diu ella : " quan vulgui escriure una cosa q no sàpiga faré dibuixos i a casa ja m'explicaràs com s'escriu , i si queda la llibreta molt plena de dibuixos serà molt maco !!!!!!!!!!".
Que maques són! m'encanta tenir 3 nenes i la bebe segueix fent LME ( lactancia materna exclusiva ) !!!
només pren pit i res més !!!!! La teta és el millor per ella !!!! estic moooolt a favor de la lactancia materna , t milers de beneficis i no només pel bebe, també per la mare! un dia us parlaré d'això ....

No hay comentarios:

Publicar un comentario